Ulica 21. oktobra 19/c
8340 Črnomelj
Tel.: 07/30 56 260
Fax.: 07/30 56 282
crnomelj@ssz-slo.si

Vabljeni

SIMBIOZA GIBA 2018

Vseslovenska športna medgeneracijska akcija Simbioza Giba letos poteka med 15. in 22. oktobrom. Takrat bo Slovenija vnovič postala največji športni poligon za medgeneracijsko druženje: vseslovenski prostovoljski projekt na področju gibanja, športa in medgeneracijskega sodelovanja peto leto zapored odpira vsem generacijam možnost sodelovanja v športu in s tem spodbujati aktivno življenje tako mladih kakor starejših.

Izmed vseh 493 lokacij po Sloveniji je bil DSO Črnomelj izbran za lokacijo uradne otvoritve tedenske akcije, in sicer

 

v ponedeljek, 15.10.2018 ob 09.30

v Domu starejših občanov Črnomelj

 

Z vami bomo stanovalci, svojci in zaposleni DSO Črnomelj, vrtec Čardak Črnomelj in ekipa Simbioza, ki smo skupaj pripravili pester program, da poženemo akcijo v tek po celi Sloveniji! Letos bo namreč aktivno gibalo na tisoče mladih in starejših na REKORDNIH 493 lokacijah po Sloveniji - pridruži se lahko kdorkoli popolnoma brezplačno.

Spremljajte dogajanja skozi ves teden v FOTO GALERIJI.

Komunikacija

Komunikacija kot strateško oro(d)žje

Kljub vsem neljubim dogodkom, ki so v zadnjem času doleteli Dom starejših občanov Črnomelj (požar ob koncu leta 2017, neurje junija 2018 in finančne zagate) in prinesli številne težave, ki so zahtevale veliko prilagajanja, je bil dom deležen velike podpore tistih, ki so razumeli, s kakšnimi razmerami se dom sooča, in so mu bili pripravljeni pomagati.

Ena od pomoči je bila tudi donirana delavnica z naslovom Komunikacija kot strateško oro(d)žje, ki jo je za zaposlene doma izvedel Dare Troha, soustanovitelj komunikacijske agencije MA marketing, ki med drugim izvaja tudi odnose z javnostmi za Skupnost socialnih zavodov Slovenije. Dare Troha je komunikacijski strokovnjak s skoraj 30-letnimi izkušnjami, katerega strokovna usmerjenost je predvsem krizno komuniciranje.

Posebna pozornost je bila na delavnici usmerjena v pravilno komunikacijo, saj samo govorjenje še zdaleč ni komunikacija. Zaposleni v Domu starejših občanov Črnomelj so slišali, da je komunikacija sicer enostavna, a se jo moramo lotiti premišljeno in predvsem vnaprej razmisliti o možnih posledicah. Prav zato se vodstvo doma zaveda pomembnosti izobraževanja na področju komuniciranja, kajti, kot je dejal Troha, »vsi zaposleni smo ambasadorji našega doma« in pravilno komunikacijo lahko uporabimo kot orožje ali orodje.

Vsebina izobraževanja zagotovo sodi v dejavnost doma, pridobljeno znanje pa bodo zaposleni s pridom uporabili pri komuniciranju s stanovalci, z njihovimi svojci in tudi v zasebnem življenju, saj se sogovorniki med seboj moramo poslušati in natančno razumeti.

Evropski teden mobilnosti

V okviru aktivnosti Evropskega tedna mobilnosti, smo se tudi mi predstavili.

Več slik je v foto galeriji.

Sprehod za spomin

V ponedeljek, 17. 9. 2018, smo se že četrtič odpravili po našem mestu. Pisana druščina se je odpravila proti obvoznici in podjetju Akrapovič ter se čez Čardak vrnila nazaj pred naš Dom, kjer nas je čakala pogostitev. Letošnjega Sprehoda za spomin se je udeležilo 45 naših stanovalcev in 50 spremljevalcev. V veliko čast nam je, da se nam je pridružila tudi županja gospa Mojca Čemas Stjepanovič. S sprehodom smo obeležili svetovni dan alzheimerjeve bolezni in se pridružili tudi aktivnostim Evropskega tedna mobilnosti. Hvala lepa vsem stanovalcem, njihovim svojcem, zaposlenim in njihovim družinskim članom, Hiši Sadeži družbe, Šoli zdravja, Društvu upokojencev, Planinskemu društvu, predstavnikom občine in ostalim občanom, ki so nam pomagali soustvariti prijeten popoldan. Naslednje leto vas spet vabimo na sprehod!

Več slik je v foto galeriji.

Na obisku v vrtcu Čardak

Obiskali smo otroke v vrtcu Čardak. Preživeli smo prijeten in vesel dopoldan.

30 let DSO Črnomelj- osrednja slovesnost

V torek, 20.03.2018 je bila osrednja slovesnost ob 30-letnici delovanja Doma starejših občanov Črnomelj. Slovesnosti se je udeležilo veiko število povabljenih, ki so se z nami veselili tudi odprtju prenovljenih prostorov, ki so bili uničeni v decembrskem požaru.

Več slik je v foto galeriji.

30 LET DELOVANJA DSO ČRNOMELJ

Danes, 01.03.2018 Dom starejših občanov Črnomelj praznuje 30 OBLETNICO DELOVANJA. Ob tej priliki smo si ,samo zase in za naše stanovalce, naredili lep, sončen in vesel dan. Čestitali smo si ob visokem jubileju, tišino je razbil mladi harmonikar Žiga in se posladkali s prav posebnimi tortami, pečenimi v domski kuhinji.

Več slik je v foto galeriji.

Pustovanje 2018

Naše maškare pa niso kar tako.

 

Več slik je v Foto galeriji.

Recitiranje ob kulturnem prazniku

Že tradicionalnega recitiranje ob kulturnem prazniku sta se udeležili tudi naši stanovalki.

Dom starejših občanov Črnomelj